Unapređenje socijalne politike (Video)

Danas je Opštinu Šid posetila podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Diana Milović. Ovom prilikom predstavnici Opštine Šid i podsekretarka vodili su razgovor u vezi sa unapređenjem socijalno ugroženih kategorija, ustanova za socijalni rad, gerontoloških centara, kao i situacije vezane za migracije, ali i nedavno sve aktuelnije pitanje ravnopravnosti polova.

Video: https://youtu.be/oSNoEIV85iY

Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova danas su posetili Opštinu Šid i tom prilikom održali radni sastanak na kojem su razradili detaljnije prošle i buduće planove u cilju unapređenja ovih pitanja. Predstavnici Opštine Šid ovom prilikom istakli su zadovoljstvo povodom sprovođenja mera koje u velikoj meri unapređuju kvalitet života gotovo svih socijalno ugroženih kategorija, kao i povodom toga što je aktuelna politika ravnopravnosti polova u velikoj meri gotovo potpuno sprovedena.

Kao primarne tačke daljeg delovanja, u razgovoru su se izdvojila pitanja vezana za socijalno ugrožene grupe svih kategorija, kao i za radove gerontoloških centara, prihvatnih migracionih centara i slično. Takođe, kao iznimno važnu, predstavnici ovog sekretarijata istakli su politiku podsticanja nataliteta i najavili brojne akcije u ovom cilju.

Nikolina Kašterović