Vakcinisano 37 nacija (Video)

37  nacija  do sada je vakcinisano vakcinom protiv korona virusa na vakcinalnom punktu u Poslovno sportskom centru “Pinki” u Sremskoj Mitrovici.  Pored državljana iz susednih regiona, vakcinisali su se i turisti iz Egipta, Australije, ,Nigerija, čak i Obale Slonovače.

Video: https://youtu.be/UMu8su2jxKk

Na vakcinalnom punktu ističu da je veliki broj stranih državljana došlo da primi vakcinu. Pored toga što je većina njih na neki način povezana sa Sremskom Mitrovicom, preko rodbinskih veza ili posla,veliki broj je čuo za dobru organizaciju na ovom vakcinalnom punktu.Vakcinisano je preko 12.000 stranih državljana, a na prvom mestu su državljani BiH. Pored susednih regiona, dolazili su i državljani eočekivanih zemalja:

INDIJA
EGIPAT
NIGERIJA
FILIPINI
AUSTRALIJA
BARBADOS
OBALA SLONOVAČE

O značaju vakcinacije  nedavno je u emisiji  Tema   govorio je dr Adil Elhag, član tima za imunizaciju i direktor doma Zdravlja U Sremskoj Mitrovici

Vakcinisan veliki broj stranih državljana na vakcinalnom punktu u Sremskoj Mitrovici, jedan je od dokaza dobrog i savesnog rada doktorai volontera, koja traje od početka pandemije korona virusa i daleko se čula.

Dejana Kovačević