Zbog snega otežan saobraćaj. Zimske službe na terenu

U najvećem delu Srema sneg pada više sati i to otežava odvijanje saobraćaja na putevima.

Prema informacijama iz Zimske službe Grada Sremska Mitrovica od nedelje u 3 sata svi raspoloživi resursi su na terenu i rade na čišćenju padavina. Čiste se putevi prvog i drugog prioriteta, kao i saobraćajnice u seoskim sredinama. Na mestima ima manje prohodnih puteva, a to je zbog suvog snega i vetra koji duva, te se prave nanosi, rekao je direktor “Sirmiumputa” Miroslav Keser. On je potvrdio da će ekipe ostati na terenu sve dok za tim bude postojala potreba.

Posle snega koji je pao tokom noci, svi putni pravci na teritoriji inđijske opštine su prohodni. Ekipe Zimske sluzbe JKP “Komunalac” su intervenisale tokom noci, na svim lokalnim putevima. Obezbedjene su dovoljne kolicine rizle i soli, a mehanizacija je spremna u slucaju novih padavina.

Sneg u Šidu pada od noćas u kontinuitetu. Frekventniji putevi su uglavnom potpuno prohodni, a saobraćaj se odvija usporeno uz pojačan oprez. Na svoje čišćenje još uvek čekaju manje ulice u Šidu i okolini.

Iz rumskog “Komunalca” nam je potvrđeno da su iz stanja pripravnosti prešli u aktivno, ekipe su na terenu. Prednost imaju saobraćajnice prvog prioriteta. Sneg neprestano pada, saznajemo da je zbog toga trenutno najlošija situacija na deonici puta Ruma – Vrdnik.

Svi putni pravci prohodni su i u pećinackoj opstini. Ekipe za održavanje puteva u zimskim uslovima intervenisale su tokom noci, obezbedjene su dovoljne količine agregata, ali se vozačima savetuje oprezna vožnja, i prilagođavanje uslovima na putu.

%d bloggers like this: