Šid je bio domaćin biciklističkih trka (Video)

Šid je bio domaćin još jednoj u nizu biciklističkih trka u okviru Zimskog ciklusa ciklo – kros takmičenja koja je ponela naziv „Šestodecembarski CX“. Ova trka je jedna u nizu manifestacija koje su organizovsane povodom 6. decembra, praznika oslobođenja Šida. Brojni učesnici, kako iz Srbije, tako i iz okolne Makedonije, učestvovali su u ovom događaju, a kako kažu, zadovoljni su organizacijom.

Video: https://youtu.be/YBD5a8tOh7Y

Šid je ponovo ugostio najbolje biciksliste iz čitave Srbije, ali iz okolne Makedonije, udružene u obeležavanje 77. godišnjice od oslobođenja Šida u okviru Zimskog ciklusa ciklo – kros takmičenja i trke pod nazivom „Šestodecembarski CX“.

Prema rečima učesnika i organizatora trke, sve je bilo organizovano na najvišem nivou, a nepogodni vremenski uslovi naročito podsticajno su delovali na sve ljubitelje ovog sporta i izazova koji on sa sobom nosi. Organizator ove trke je Biciklistički klub „Jednota“ iz Šida i Biciklistički savez Srbije, a staza je pripremljena po navišim standardima i ima dužinu od 2050 metara. Veliki broj kategorija je učestvovao na ovoj trce, a staze su bile prilagođene po kategorijama. Kako navode organizatori trka, od mnogih kandidata, srpski biciklizam mnogo očekuje.

Nikolina Kašterović