Opština Pećinci ulaže u obrazovanje (Video)

Na nedavno održanoj sednici Skupštine Opštine Pećinci usvojen je Plan rada za školsku 2021/’22 godinu Predškolske ustanove ” Vlada Obradović kameni”. I ove godine Opština Pećinci nastavlja da finansira Školicu života u Donjem Tovarniku, a novina je da od ove godine opština finansira i pripremno predškolski program u Sibaču.

Video: https://youtu.be/I5ul5We9mRs

Za efikasan svakodnevni rad bitna je i dobra funkcionalnost pa je nedavno u ovu ustanovu pristiglo i novo teretno vozilo koje je ova ustanova kupila sredstvima dobijenim na konkursu Ministarstva pravde. Novo vozilo koristi se za bolje funkcionisanje svih 15 objekata predškolse ustanove.

Na objektu Predškolske ustanove ,,Vlada Obradović Kameni” u Pećincima zamenjen je deo krova na atrijumu u kojem se nalazi trpezarija i koji je usled nedavnih obilnih kiša počeo da prokišnjava, tako da je trpezarija ponovo osposobljena. U planu je kompletna zamena krovne konstrukcije i na ostatku objekta.

Od 1. septembra pećinačka predškolska ustanova koristi nove osnove programa vaspitanja i obrazovanja ,,Godine uzleta” što predstavlja jedinstveni savremeni program un kojem su uključeni lokalna zajednica, roditelji i vaspitači u vrtićima.

Milena Sekulić