Korak bliže znanju (Video)

Centar za kulturu i obrazovanje “Šidsko pero” je mlada organizacija, produkt entuzijazma tri devojke, Marije, Anite i Maje, koja kroz rad sa decom ima za cilj unapređenje  detinjstva svih onih mališana koji odluče da im se pridruže.

Video: https://youtu.be/Qd-G4QgTL6s

“Šidsko pero” produkt je entuzijazma tri devojke, Maje, Marije i Anite, koje su odlučile da edukacijom najmlađih pruže doprinos svojoj zajednici.

Organizacija je počela da radi u okviru projekta pod nazivom “Šta nam teško” koji je pokrenuo Pokreta gorana Vojvodine, a koji je podržalo Ministarstvo prosvete. Nakon radionice organizovane u okviru ovog projekta njihovo delovanje je nastavilo kao produkt čiste ljubavi.

Ove tri devojke imaju iskustva u radu s decom i primetivši da deci treba pomoć u određenim oblastima, odlučile su da im kroz razne radionice pomognu u lakšem i lepšem angažovanju. Svaka njihova radionica osmišljena je tako da deca uče kroz zabavu. 

Angažman mladih ljudi u cilju unapređenja kvaliteta života zajednice predstavlja nadu u bolju budućnost i sjajan primer da ljubav prema odabranom pozivu nadjačava sve praktične prepreke.

Nikolina Kašterović