Biblioteka se seli u “Dom vojske” (Video)

Prostorije Gradske biblioteke,,Atanasije Stojkivc” kako je danas zvanično saopšteno na sednici Skupštine Opštine Ruma biće premeštene u zgradu “Doma vojske” koja je trenutno u obnovi. Krajnji rok završetka radova je pomeren sa 15. Novembra za 1. mart kako su rekli nadležni iz opravdanih razloga.

Video: https://youtu.be/CeZThtzxk1Q

Na  16. sednici skupštine Opštine Ruma u okviru Izveštaja o izvršenju Odluke o budzetu za period od 1 . janura do 30. septembra  2021. bilo je reči I o delu sredstava koja su izdvojena za renoviranje “Doma vojske”, u kojem će posle renoviranja odnosno 1. marta biti preseljene prostorije Gradske biblioteke ,,Atanasije Stojkovic”.

Gradska biblioteka ,,Atanasije Stojković” do sada je bila I još određeno vreme će biti u prostorijama koje se nalaze u Glavnoj ulici u Rumi. Premeštanjem će biti rešen problem prostora koji je imala ova ustanova. Mnogo više mesta će biti u novim prostorijama za raznovrsna, mnogobrojna dela, čime je i bogata rumska biblioteka.

Takođe, zgrada vojske koja ima ogroman prstor I dvorište biće posle renoviranja pogodna I za organizovanje raznovrsnih promocija knjiga, koncerata I drugih kulturnih dešavanja. Podesacmo zgradu” Doma vojske” je otkupila Opština Ruma  za 328.000 EUR.

Jovana Vlajsević

%d bloggers like this: