Mitrovica slavi Dan oslobođenja. Počele Novembarske svečanosti (Video)

Sremska  Mitrovica danas slavi Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu. Po tradiciji Novembarskih dana položeni su venci i cveće na spomen obeležja i odata je počast palim borcima. Na 77. godišnjicu oslobođenja Mitrovice ponosni smo na našu istoriju, na naše slavne pretke i odavanjem počasti želimo da im ukažemo poštovanje i zahvalnost, poručile su delegacije boračkih udruženja.

Video: https://youtu.be/ZxmNy0oIJbY

Polaganje venaca na spomenik oslobodiocima kod Železničke stanice, kao i na Spomen groblju pratio je veliki broj Mitrovčana, ali i brojne delegacije, među kojima su bili i predstavnici ambasada Belorusije i Rusije u Srbiji.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović, predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica, Ilija Nedić, i načelnici svih gradskih uprava su se poklonili senima palih boraca koji su osvojili slobodu jeseni 1944. godine i koji su oslobodili grad na Savi.

Sa skupa u Mitrovici još je poručeno da se nije desio rat u Evropi, a da je zaobišao naš narod, našu zemlju i svaki put je Mitrovica bila ratom do pepela uništena i svaki put se iz pepela uzdizala jos jača i bolja.

Dejana Kovačević

%d bloggers like this: