Veliki broj građana zbog visokih temperatura osveženje traži kraj jezera i reka. Poštovanje pravila ponašanja na kupalištima jedan je od ključnih faktora u sprečavanju tragičnih ishoda.

U blizini sela Dobrodol, nalazi se istoimeno akumulaciono jezero, koje mnogi koriste da se rashlade i pobegnu od gradske gužve. Kupača ima svaki dan, a naročito u popodnevnim satima. 

Jezera u Sremu su poseban izazov za kupače, i pecaroše. Ima ih 11 i sva se nalaze se obroncima Fruške gore, a krasi ih specifična klima, pa su leti veoma posećena.  Na žalost, pored uživanja, postoje i one manje lepe strane kupanja na neobezbeđenim kupalištima.

Nadležni  apeluju  na građane da pod dejstvom alkohola ne učestvuju u rečnom saobraćaju, kao i da vode računa o sopstvenoj bezbednosti.Poseban akcenat je na  roditelje da svoju decu nikako ne puštaju na neuređena i neobezbeđena kupališta.

Da je kupanje bez nadzora na neobezbeđenim mestima opasno govore podaci prema kojima se godišnje u Srbiji udavi oko 150 ljudi, mahom dece i mladih,  stoga je veoma važno da se obrati pažnja na mere bezbednosti, kao i da deca ne ulaze u vodu bez nadzora roditelja.