Proteklog meseca na jezerima u Sremu organizovane su obuke za vožnju skutera na vodi. Obuke su bile organizovane u saradnji  Sportskih Saveza opština i Motojet H20 kluba motonautike iz Novog Sada.  Postavlja se pitanje koliko su te obuke bezbedne i da li su za njih obezbeđene  adekvatne dozvole? 

  Adrenalinski sportovi privlače pažnju, naročito mladih ljudi, ali je potrebno o njima više znati, jer nose rizike koji mogu da ugoze bezbednost. Prezentacija ovog sporta na jezerima u Sremu nije ostavila ravnodušnim posetioce jezera koji su tu došli da se odmore i relaksijaru u prirodnim lepotama.

Obuka vožnje skutera bila je organizovana u proteklom periodu na Jarkovačkom, Borkovačkom i Sotskom jezeru. S obzirom  da je obuka bila namenjena deci postavlja se pitanje  ko je bio odgovoran za bezbednost dece?

S obzirom na to da će se ovakva vrsta obuka održavati i u buduće na jezerima širom Vojvodine, trebalo bi da organizatori obezbede pismene dozvole i ispoštuju sve procedure u skladu sa zahtevima ovog sporta.