Prema informacijama iz Gradske uprave za opšte zajedničke poslove i imovinu, prethodnog dana na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici grupa maturanata uništavala je mobilijar, bacala smeće, a intervenisala je i Služba hitne pomoći. Zahvaljujući brzoj intervenciji nadležnih organa, počinioci su identifikovani, a njihovo ponašanje biće strogo sankcionisano rečeno je od strane čelnika Grada Sremska Mitrovica

Kako navode u Gradu Sremska Mitrovica grupa maturanata juče je na Gradskoj plaži uništavala tek postavljeni mobilijar. Njihovo nedolično ponašanje izazvalo je brojne reakcije građana Sremske Mitrovice.

Bacanje smeća i ruiniranje javne površine predstavlja obrazac  ponašanja koji se ne sme tolerisati. Koliko je situacija ozbiljna govori i činjenica da su povodom ovog nemilog događaja intervenisale  i brojne službe,kažu u Gradu Sremska Mitrovica, navodeći i da je jdeno lice lakše povređeno. Iz Gradske uprave  za opšte zajedničke poslove i imovinu,  izrazili su  zabrinutost zbog ovakvog ponašanja.

Miroslav Jokić dodao je još da su, zahvaljujući snimcima sa videjo nadzora i brzoj intervenciji nadležnih organa, lica identifikovana, a njihovi roditelji obavešteni o ovim aktivnostima.Nadležni apeluju  na građane da pripaze kako na svoje, tako i na ponašanje svoje dece jer će svaki vid vandalizma biti strogo sankcionisan .

Dragana Macura