Odlaganje basetenskog otpada u ulici Stevana Sremca z Sremskoj Mitrovici bilo je reseno postavljanjem specijalnog kontejnera za zeleni otpad. Medjutim, zbog nesavesne upotrebe od strane sugradjana, ovaj kontejner je trajno uklonjen.

Kontejner iz ulice Stevana Sremca u Sremskoj Mitrovici, trajno je uklonjen zbog nemarnog i nepropisnog odlaganja otpada. Stanovnici ove ulice zatražili su pomoć JKP ,,Komunalije” koji su im vrlo brzo izašli u susret.

 Bacanje kabastog otpada, kauča, prozora, vrata, tepiha pored i oko kontejnera, koji je namenjen za bacanje zelenila, nažalost je učestala pojava u čitavom gradu.

Zaposleni u JKP ,,Komunalije” su svakodnevno odnosili kontejner na pražnjenje i čistili ručno količine otpada oko kontejnera. Brojni su apeli stanovnika ove ulice da se ukloni ovaj kontejner, što zbog bezbednosti, što zbog širenja zaraze, jer se često moglo nailaziti i na leševe uginulih životinja.

JKP ,,Komunalije” i dalje apeluje na građane da sav kabasti otpad mogu da odnesu besplatno na regionalnu deponiju ,,Srem – Mačva” ili da iznajme kontejner komunalnog preduzeća.

Milica Janoško