PREUZETA FOTOGRAFIJA

Ukoliko vremenski uslovi to dozvole,  u sredu, 16, juna biće sproveden tretman suzbijanja komaraca na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Ova akcija organizovana je od strane Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

Komarci su insekti koji se nastanjuju u blizini  reka i na mestima koja obiluju zelenilom. Njihova brojnost problematična je pogotovo u letnjim dana kada je vlažnost vazduha veća. Tim povodom, sredinom nedelje biće sprovedena akcija suzbijanja komaraca na teritoriji Grada Sremska Mitrovica što je obradovalo građane.

Ova akcija obuhvatiće  površinu 3 hiljade i 600 hektara tretmanom suzbijanja komaraca iz vazduha i 200 hektara priobalja prskanjem sa zemlje. U okviru tretmana suzbijanja koriste se ekološki najprihvatljivija sredstva koja nemaju štetno dejstvo na biljni i životinjski svet. Suzbijanje brojnosti komaraca takođe ima veliki epidemiološki značaj.

U organizaciji Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, ova akcija biće sprovedena u sredu, 16. Juna.

Dragana Macura