Maturanti Srednje tehničke škole obeležili su kraj srednjoškolskog obrazovanja u prijatnom ambijentu hotela Srem u Semskoj Mitrovici. Ovo je prva od ukupno 5 maturskih večeri koje organizuje i u potspunosti finansira Grad Sremska Mitrovica.

Nakon teške godine u kojoj su mnogi ostali uskraćeni za druženje, proslavu mature učenici završnih razreda srednjih škola dočekali su sa nestrpljenjem. Prve ljubavi, ostvareni uspesi i drugarstva krunisani su u okviru maturskih večeri u hotelu Srem u Sremskoj Mitrovici, a organizacija ove proslave oduševila je maturante.

Kraj srednjoškolskih dana 197 maturanata Srednje tehničke škole „Nikola Tesla“ obeležilo je uz igru i pesmu. Direktor ove škole rekao je kako je veoma ponosan na svoje đake i izrazio zahvalnost na organizaciji ovog događaja.

Zahvaljujući povoljnijoj epidemiološkoj situaciji Mitrovčani konačno mogu da uživaju u proslavama na otvorenom. Iz lokalne samouprave istakli su značaj ovih okupljanja posebno za mlađu populaciju.U prijatnom ambijentu, u bašti hotela Srem ovo je prva od ukupno 5 večeri predviđenih za proslavu mature kojom će biti obuhvaćeno 840 maturanata iz 6 srednjih škola na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Dragana Macura