Nevreme koje je juče pogodilo područje rumske opštine, nanelo je veliku štetu poljoprivrednicima iz Donjeg Petrovca, Putinaca i Klenka. Kako saznajemo, soja i pšenica su potpuno uništene a štetu su pretrpeli i kukuruz i bostan. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik Opštine Ruma Sladjan Mančić danas su posetili poljopoprivrednike čiji su usevi najviše stradali i na licu mesta se uverili u štetu koja je nastala.

Ministar Nedimović i predsednik Mančić obećali su poljoprivrednicima da će im pomoći u novonastaloj situaciji.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg nevremena u dva navrata, kada se ogromna količina kiše i leda sručila na Rumu, pre svega na Klenak i Donje Petrovce, ekspresno su delovale protivgradne stanice sa Radarskog centra Fruška Gora i Radarskog centra iz Valjeva. Samo nad Klenkom je ispaljeno skoro stotinu raketa,a operacija odbrane Donjih Petrovaca trajala je tri sata.Zahvaljujući brzom i adekvatnom reakcijom dva radarska centra, izbegnute su štete većih razmera.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik Opštine Ruma Sladjan Mančić obišli su i protivgradnu stanicu u blizini Klenka, a ministar Nedimović je istakao kako je tokom jučerašnjeg dana ispaljeno ukupno 960 protivgradnih raketa na teritoriji Srbije, što je više od šestomesečnog proseka.

Predsednik Mančić je apelovao na poljoprivredne proizvođače da svoje useve osiguraju kako bi se smanjile posledice sličnih situacija.