U okviru Nedelje predškolskog sporta predviđene su brojne sporstke aktivnosti za predškolce. Na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici mališani će imati priliku da usvoje nova znanja I da uživaju u druženju.

Nedelja predškolskog sporta na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici obuhvata brojne sportske aktivnosti za mališane iz sremskomitrovačkih vrtića. Mini poligoni, kao I vežbe priagođene uzrastu omogućiće deci da kroz igru  bolje upoznaju sport, a određene aktivnosti već su se istakle kao omiljene među mališanima.

Razvijanje posebnih veština I sposobnosti, kao I zdrave navike samo su neki od elemenata koji će deci biti od velikog značaja I u kasnijim periodima života.

U ovaj program uključena su I deca iz razvojnih grupa Predškolske ustanove “Pčelica”. Druženje sa vršnjacima  pokazalo se kao veliki podsticaj za mališane sa smetnjama u razvoju.

Zahvaljujući angažovanju Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, ovo je samo jedna u nizu organizovanih aktivnosti koja ima za cilj pravilan rast I razvoj dece.

Iz Gradske uprave za kulturu I sport rekli su da je bavljenje fizičkim aktivnostima od velikog značaja za predškolce.

U organizaciji Sportskog saveza Grada  Sremska Mitrovica I Gradske uprave za kulturu I sport, Nedelja predškolskog sporta predstavlja idealnu priliku za druženje I za usvajanje novih veština.

Dragana Macura