Vreme pomera prolećne setve (Video)

Posle stabilizacije vremena prema rečima meteorologa od danas će ponovo uslediti promena vremena koja neće nikako pogodovati ratarima koji ovih dana započinju prolećne setve. Tu su i ostali radovi koji podrazumevaju pripremu zemljišta za setvu kukuruza, završetak druge faze prihrane pšenice kao i ostale setve. Od danas se očekuje pad temperature kao i kiša.

Iako po nekom optimalnom roku za sve ratare kreću prolećne setve,ove godine će one zbog vremena biti pomerene,svi radovi  u poljima će biti pomereni za nekih desetak, a možda i više dana,imali smo  period sunčanog i lepog vremena,a sad nam opet sledi smena,tako da nas u narednim danima očekuje loše vreme i zahlađenje uz kišu,sve to ne bi bilo toliko strašno da ovo pomeranje roka za setvu ne ostavi posledice na rod i prinos.

Setve koje nam slede su setva kukuruza,koji je oborio sve rekorde sto se tice prinosa prosle godine,tu je i setva suncokreta,a setva deteline koja je nedavno započeta sada je stavljena na pauzu,da spomenemo da su takođe u toku i pripreme zemljišta.

Aleksandar Krkobabić