Vakcinisao se predsednik Opštine Ruma (Video)

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, primio je danas prvu dozu vakcine protiv virusa Kovid 19, čime je, kako je istakao, želeo da da primer i motiviše i druge svoje sugrađane da se vakcinišu, kako bi se epidemija u rumskoj opštini, ali i čitavoj državi stavila pod kontrolu.

Danas nešto pre 14 časova na vakcinalnom punktu u Kulturnom centru u Rumi prvu dozu Fajzerove vakcine primio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić. On je tom prilikom rekao da želi da motiviše ljude za vakcinaciju, jer trenutna epidemiološka situacija ne ide u pravcu poboljšanja stanja.

Do sada je u Rumi vakcinisano skoro devet hiljada i revakcinisano preko 6.200, a kako je vakcinacija bez prethodne prijave moguća u selima, očekuje se da će broj vakcinisanih i dalje značajno rasti.

Novina od sutra je da će svi građani koji žele bez prethodnog zakazivanja, moći da se vakcinišu i u Kulturnom centru “Brana Crnčević” i to u vremenu od 14 do 18 časova.

Što se tiče sela i vakcinalnih punktova u Platičevu, Putincima, Hrtkovcima i Dobrincima i tamo mogu da se bez prijave vakcinišu svi građani iz SVIH seoskih mesnih zajednica rumske opštine.Vakcinacija u selima se odvija takođe u vremenu od 14 do 18 časova.

Vesna Samardžija