U subotu vakcinacija u Inđiji i Beški bez zakazivanja

U subotu u Inđiji startuje masovna imunizacija bez prethodne prijave i to na dva punkta u dva najviše naseljena mesta, Inđiji i Beški u prostorijama Doma kulture. Gotovo sve je već pripremljeno da u subotu od 8 do 14 časova svako ko želi može da se vakciniše. Pre same vakcinacije lekari inđijskog Doma zdravlja obavlja će preglede lica, a nakon toga i vakcinaciju jednom od dve dostupne vakcine.

Sinofarm i Astra Zeneka vakcine su koje će Inđinčanima biti dostupne ove subote na dva punkta za imunizaciju, Inđija i Beška. Posebno je inđincane, posebno one starije obradovala činjenica da neće morati da zakazuju i čekaju na poziv, kažu da će već u subotu biti u redovima za vakcinaciju, posebno oni koji se ranije nisu prijavljivali preko Euprave.

Tempo vakcinacije bez prethodne prijave je već utvrđen, u Beški će se sprovoditi po prvi put i biće obuhvaćeni svi koji taj dan budu pristigli na punkt, dok će se u Inđiji sprovoditi redovna imunizacija onih koji su već prijavljeni uporedo sa onima koji nemaju prijavu.

Zalaganja inđijske lokalne samouprave za nabavku vakcina i početak masovne imunizacije bez prijave ogleda se u tome da je obezbeđeno dovoljno vakcina za imunizaciju inđinčana, napominjući važnost vakcinacije u borbi sa korona virusom.

U zavisnosti od količina vakcina koje budu dostavljane inđija u planu u nekom narednom periodu ima da omogući vakcinaciju bez prethodne prijave u svim naseljenim mestima inđijske Opštine o čemu će u narednom periodu biti reči.

Željka Mijalčić