Rekonstrukcija raskrsnice (Video)

Raskrsnica u centru Maradika u narednom periodu bice rekonstruisana. Meštani sela priželjkuju da na mestu sadašnje raskrsnice bude postavljen kružni tok koji bi doprineo bezbednijem saobraćaju kako za pešake tako i za vozače.

Raskrsnica gde se ukrštaju lokalni i regionalni put nalazi se u centru Maradika. Često se upravo na toj raskrsnici dešavaju saobraćajne nezgode jer vozači ne poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, meštani koji su svedoci nekoliko takvih nezgoda kažu da su za to da se na mestu sadašnje raskrsnice postavi kružni tok.

Raskrsnica ima pet krakova, svaki od puteva koji se ukraštava vodi u prometne ulice, ograničenje brzine i prednost ulaska u raskrsnicu poštuju samo retki vozači zbog toga se često na ovoj lokaciji dešavaju saobraćajne nezgode.

Projekat se uveliko priprema kažu u odeljenju za privredu i investicije Opštine Inđija, nakon toga radiće se na odabiru izvođaca a samim tim i početku radova na rekonstrukciji raskrsnice.

Ova raskrsnica u cenrtu sela Maradik povezuje sa jedne strane sa Fruškom Gorom odnosno naseljem Krušedol i sa druge strane sa Inđijom dok sa tri strane ova raskrsnica povezuje tri najveće ulice u selu.

Željka Mijalčić