Aleksandar Slavujević, učenik osnovne muzičke škole ,,Filip Višnjić” iz Šida, nedavno je na republičkom takmičenju osvojio prvo mesto u harmobici. Ovaj mladi muzičar,  takmičio se u veoma teškoj kategoriji. Kako mu ovo nije prva nagrada koju je osvojio, Aleksandar je ovim takmičenjem opravdao status prve harmonike opštine Šid.

Aleksandar Slavujević, učenik osnovne muzičke skole ,,Filip Višnjić” iz Šida, osvojio je prvo mesto na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije koje je održano u osnovnoj muzičkoj skoli ,,Kosta Manojlović” u Zemunu. Ucenik koji pohađa školu u klasi nastavnice Ljiljane Đačanin, učestvovao je u veoma teškoj kategoriji učenika četvrtih razreda muzičkih škola sa teritorije Republike Srbije.

Mladi muzičar, do sada se takmičio, sa velikim uspehom,  na različitim manifestacija i osvajao priznanja, ovim uspehom nastavlja da opravdava status prve harmonike Opštine Šid. Aleksandar se za ovo takmičenje pripremao svakodnevno proteklih godinu dana, a kako kaže tokom priprema i na samom takmičenju je uživao.

Ovim takmičenjem osnovna muzička škola ,,Filip Višnjić” Šid, još jednom je pokazala da njihova ustanova obučava i uče prave talente, koji veoma često na raznim takmičenjima ostvaruju izvrsne rezultate.

Bogdana Vukadinović