Masovna imunizacija u seoskim područjima (Video)

U Opštini Šid, danas je započeta masovna imunizacija meštana u seskim područjima. Svi građani koji žele da se vakcinišu, to mogu da učine u svojim zdravstvenim ambulantama.

Opština Šid u saradnji sa Domom zdravlja Šid, započinje masovnu imunizaciju u seoskim zdravstvenim ambulantama šidskog Doma zdravlja. Danas je započeta vakcinacija u Višnjićevu, a meštani kažu da su veoma zadovoljni što imaju mogućnost da se vakcinišu u svom selu.

Ovakav vid vakcinacije kako građanima, tako i lekarima olakšava vakcinisanje. Lekari u gradskim ambulantama su rasterećeni, a meštani u seoskim područjima  se rado odazivaju vakcinaciji u selu.

Za veoma kratak vremenski period u Višnjićevu je vakcinisano preko 80 meštana, nadležni kažu da je odaziv meštana veoma velik, i nadaju se takvom odzivu i u ostalim selima.

Od četvrtka, 8. aprila, građani šidske opštine mogu da se vakcinišu u Jameni, Moroviću, Sotu, Kukujevcima, Erdeviku i Vašici u periodu od 8 do 20 časova. U narednom periodu masovna vakcinacija vršiće se u svim seoskim zdravstvenim ambulantama prema rasporedu Štaba za vanredne situacije Opštine Šid, koji će biti istaknut na sajtu Opštine Šid i oglasnim tablama mesnih zajednica.

Bogdana Vukadinović