Prema rečima nadležnih u Sremskoj Mitrovici se poštuju sve protivepidemijske mere donete od strane Republičkog kriznog štaba, a naredne nedelje počinje isplata jednokratne pomoći ugostiteljima.

Nakon danas održane sednice Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica novinarima se obratila gradonačelnica Svetlana Milovanović koja je podsetila na aktuelne epidemiološke mere, ali i istakla da će pojedine od njih biti nešto relaksiranije.

Nadležne inspekcijske službe vrše pojačanu kontrolu poštovanja svih mera, a dosadašnji zaključak je da su Mitrovčani po ovom pitanju vrlo disciplinovani.

Kako bi pomogla u ublažavanju ekonomskih gubitaka, ali i nagradila ugostitelje koji trenutno ne rade, odnosno poštuju propisane mere, lokalna samouprava će početkom naredne nedelje isplatiti jednokratnu pomoć u visini od po 50.000 dinara.

Sve ukupno na adresu Grada pristiglo je preko 100 zahteva, po dva javna poziva namena ugostiteljskom sektoru, jedan se odnosio na kafiće, restorane, prodavnice brze hrane i igraonice, a drugi na sale za proslave.

Danka Tufegdžić