Rana proizvodnja paradajza u plastenicima (Video)

Slavica Markus iz Manđelosa, u okviru poljoprivrednog gazdinstva ima 22 hektara zemlje, kako kaže bavi se mešovitom proizvodnjom ratasrskih kultura, kao što su pšenica, kukuruz, soja….i, 2 do 3 hektara raznovrsnog povrća. Ovo je treća godina da se u njenom plasteniku uzgaja paradajz i paprika. Iključivo se radi na foliji, zalivanje kap po kap. 

Slavica Markus iz Manđelosa, treću godinu za redom u svojim plastenicima uzgaja različite ratarske kulture. Zavisno od izbora i kavaliteta sorte ove godine odlučila se da sadi papriku i paradajz. 

U ovom vremenskom periodu u planu je razvlačenje traka za zalivanje i folija, zatim da se pripreme odgovarajuće rupe za rasadu, da bi se potom izvršila sadnja. Sagovornica kaže da dobro prihoduje od proizvodnje paradajza, pa su očekivanja da će i ove godine sav trud uložen u plasteničku proizvodnju uroditi plodom.

Kao iskusan poljoprivrednik i vredna domaćica, oprobala se i u pravljenu raznih namirnica od povrća koje svake godine uzgaja. Kao i svake prethodne godine plan je da se zasadi više od jednog hektara paradajza.

Kristina Vereš