Prelazak zgrade u vlasništvo Opštine Irig? (Video)

Zgrada u ulici Nikole Tesle u Irigu, za koju inspekcija tvrdi da je u lošem stanju,  trebalo bi da pređe u javnu svojinu Opštine Irig. Ovakvu odluku doneli su odbornici Skupštine Opštine Irig na poslednjoj sednici, a  konačnu reč o ovome daće Vlada Republike Srbije.

Zgrada u samom centru grada, u kojoj je bilo smešteno više službi, poput Centra za socijalni rad i Poreske uprave,   trebalo bi da pređe u nadležnost Opštine Irig. Reč je o nepokretnosti od skoro 270 metara kvadratnih sa prizemljem i tri sprata, koja je trenutno u vlasništvu Republike Srbije i koriste je pravosudni organi za potrebe Prekršajnog suda.

Da bi zgrada prešla u vlasništvo opštine Irig neophodno je dokumentaciju dostaviti Vladi Srbije, a jedan od potrebnih dokumenata je i Odluka Skupštine Opštine Irig koja je i doneta.

Idejom o prelasku ove zgrade u vlasništvo Opštine Irig, postoji već nekoliko godina, a sada je možda preilika i da se realizuje, kažu nadležni, dodajući da su spremni da ulože sredstva na sanaciji i adaptaciji zgrade.

Prema rečima Kazimirovića, još uvek nije poznato za koju namenu će se ova zgrada koristiti.

U Obrazloženju odluke se navodi da Opština planira da prostorije predmetne zgrade koristi za obavljanje delatnosti organa Opštinske uprave i i organizacija čiji je osnivač Opština Irig. Konačnu reč o prelasku vlasništva nad zgradom u svojinu Opštine Irig daće Vlada Republike Srbije.

Vesna Samardžija