Pomoć za socijalno ugrožene (Video)

Na poslednjoj sednici Skupštine Opštine Irig doneta je odluka o tome da se korisnicima socijalnog stanovanja plati račun za gas, jer, kako je pojašnjeno, računi skoro prevazilaze primanja korisnika. Donošenje ovakve odluke izraz je solidarnosti ali i odgovornosti Opštine Irig prema svojim najugroženijim građanima.

Za pojedine stanare u Miletićevoj ulici na broju 25a u Irigu, Opština Irig bezbedila je sredstva za izmirivanje računa za grejanje na gas. Kako i sami kažu, ovo im mnogo znači.

Zgrada u Miletićevoj broji ukupno 13 stanova, a za četiri korisnika koji su primaoci socijalne pomoći Opština će izmiriti račune za gas, odnosno za grejanje, odluka je koju su usvojili odbornici Skupštine Opštine.

S obzirom na to da je zgrada useljena letos ovo je zapravo prva zima koju stanari ove zgrade dočekuju u njoj, a kako saznajemo, vrlo verovatno je da će računi biri izmireni za skoro čitavu grejnu sezonu.

Podsetimo, ova zgrada socijalnog stanovanja izgrađena je u okviru stambenog zbrinjavanja izbeglih lica koja nisu mogla svoje stambeno pitanje rešiti kroz druge programe i koje je sproveo Komesarijat za izbeglice, a zemljište i prateću infrastrukturu obezbedila je Opština Irig.

Vesna Samardžija