Odvoženje animalnog otpada (Video)

Javno komunalno preduzeće “Sava” iz Pećinaca ubuduće organizovaće odvoženje uginulih životinja iz domaćinstava u pećinačkoj opštini. Ta usluga je besplatna, životinje će biti odvezene u Energozelenu u Inđiji, a svi koji animalni otpad budu odnosili na neke druge načine biće kažnjavani. 

Problem odvoženja uginulih životinja , sa kojim se, pre svega , suočavaju stočari u Pečincima, sada je rešen tako što  JKP Sava organizuje odvoženje animalnog otpada u inđijsku firmu Energozelena. To mnogo znači stočarima kojima na godišnjem nivou ugine veliki broj životinja, kako kaze stočar Srđan Gmizić.

Okupljeni u Udruženje poljoprivrednika pećinački stočari do sada su taj problem rešavali prijavljivanjem nadležnim službama, njih oko 2 000 sada ima mogućnost da uginule životinje odvozi na ekološki prihvatljiv način, kaže Nemanja Aleksić, predsednik pećinačkog Udruženja poljoprivrednika.

Pre nego uginule životinje budu otpremljene u Energozelenu, na teren će izaći veterinarski i komunalni inspektori, rekao je direktor JKP Sava , Željko Milićević.

Ova usluga JKP Sava je besplatna za domaćinstva, a ko se ne bude pridržavao procedure snosiće kaznene mere, kažu u Pećincima.

 
Mirjana Stupar