Od sutra punktovi u selima, vakcinacija samo uz ličnu kartu (Video)

Od sutra samo u Sremskoj Mitrovici i Kruševcu biće otvoreni posebni punktovi za masovnu imunizaciju građana protiv virusa Kovid 19. Na tim punktovima će prvu dozu vakcine moći da prime sva lica starija od 60 godina samo uz ličnu kartu i bez prethodne prijave putem portala eUprava.

Tokom proteklog vikenda predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u nekim lokalnim samoupravama biti organizovana masovna imunizacija građana protiv virusa Kovid 19.

Sremska Mitrovica i Kruševac su za sada jedini gradovi u Srbiji gde će se organizovati masovna imunizacija. Već od sutra na punktovima u dvadesetak sremskomitrovačkih sela biće omogućena vakcinacija građana protiv koronavirusa. Iz nadležnog Doma zdravlja kažu da će se vakcinacija sprovoditi bez prethodne prijave na portal eUprava, a prednost će imati lica starija od 60 godina.

U toku današnjeg dana prvu dozu vakcine „Sinofarm“ kineskog proizvođača na punktovima u Poslovno sportskom centru „Pinki“ primilo je još oko 800 lica, a sve ukupno broj vakcinisanih u Sremskoj Mitrovici se sada kreće oko 15.000. Zainteresovanost građana ne jenjava.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlane Milovanović izrazila je zadovoljstvo brojem do sada vakcinisanih građana, ali i činjenicom da je Mitrovica jedan od dva grada u Srbiji u kojem će se odvijati masovna imunizacija na ovaj način.

Masovna imunizacija građana po selima odvijaće se prema sledećem rasporedu:

Bosut – ponedeljkom

Sremska Rača – utorkom

Grgurevci – sredom

Bešenovo – četvrtkom

Šuljam – petkom

Veliki Radinci – ponedeljkom, sredom i petkom

Martinci – od ponedeljka do petka

Kuzmin – od ponedeljka do petka

Laćarak – od ponedeljka do petka

Manđelos – četvrtkom

Ležimir – utorkom

Čalma – ponedeljkom, sredom i petkom

Divoš – utorkom i četvrtkom

Mačvanska Mitrovica – od ponedeljka do petka

Salaš Noćajski – ponedeljkom

Noćaj – sredom

Radenković – četvrtkom

Ravnje  – petkom

Zasavica I i II – utorkom

Šašinci – ponedeljkom, sredom i petkom

Jarak – utorkom i četvrtkom

Svi punktovi za vakcinaciju su otvoreni u vremenskom periodu od 08:00 do 15:00 časova.

Danka Tufegdžić