Mobilni vakcinalni punktovi  otvoraju se do kraja nedelje  na području Grada Sremska Mitrovica, a biće pre svega namenjeni stanovnicima seoskih sredina, najavio je potpredsednik Vlade Srbije Branislav Nedimović.  Nedimović je podsetio, da je Mitrovica među retkim gradovima u kojima je u toku imunizacija bez prethodne prijave i da to građani treba da iskoriste i da se vakcinisu.

Potpredsednik Vlade Srbije Branislav Nedimović , po povratku iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina, gde je sa predsednikom  Aleksandrom Vučićem boravio u radnoj poseti , obišao je vakcioni punkt u Sremskoj Mitrovici, gde se obavlja imunizacija bez prethodne prijave. Tom prilikom izrazio je zadovoljstvo što je do sada vakcinisano skoro 19 hiljada Mitrovčana, ali cilj je, kaže Nedimović  dostići brojku od 35 hiljada vakcinisanih. Zato on i predlaže novu akciju.

Ako je suditi po slici koju smo danas, uprkos kišnom danu zatekli ispred hale, Mitrovčani su zainteresovani za vakcinaciju. Među njima smo zapazili i roditelje našeg proslavljenog fudbalskog reprezentativca Branislava Ivanovica.

Imunizacija u Mitrovici u odnosu na druge sredine teče odlično, ali je u odnosu na potrebe i recimo kapacitete regionalne Kovid bolnice nedovoljno, i zato treba ubrzati tempo, rekao je Nedimović  i još jednom pozvao svoje sugrađane da se vakcinišu.

Od 9. marta kada je počela imunizacija bez prijave, vakcinisano je skoro 3.500 lica. Prednost imaju lica starija od 45 godina.