Ministarka privrede u poseti Sremu (Video)

Ministarka privrede Anđelka Atanasković boravila je danas u radnoj poseti Sremu, gde je zajedno sa predstavnicima Privredne komore i lokalnim čelnicima obišla dve velike i važne fabrike, koje su među najuspešnijima u Sremu i koje su izvozno orijentisane. Ministarka je istakla da želi da se uveri u iskorišćenost državnih subvencija, kao i da pomogne u rešavanju problema koji muče sektor metalske industrije.

Posetu Sremu ministarka je započela obilaskom pogona fabrike Miloteks doo u Šimanovcima, koja se bavi proizvodnjom obuće i koja je koristila subvencije Ministarstva privede. U pećinačkoj lokalnoj samoupravi kažu da je ova kompanija značajna jer je izvozno orijentisana. U kompaniji najavljuju otvaranje još 70-ak radnih mesta, što je od velikog značaja, mada Pećinci već sada spadaju među opštine sa najmanjom stopom nezaposlenosti u Srbiji.

Poseta je zatim nastavljena u Sremskoj Mitrovici gde je ministarka zajedno sa gradonačelnicom obišla pogone železare Metalfer, koja spada među vodeće kompanije u gradu na Savi. Ministarka je istakla da želi da obiđe kompanije koje su koristile podsticaje, kao i kompanije koje posluju u sektoru metalske industrije koji  ima izvesne probleme. 

Kompanija Metalfer je istaknuta kao kompanija sa znakom Čuvarkuće, a gradonačelnica je istakla da je Sremska Mitrovica u poslednjih deset godina doživela industrijski i privredni procvat.

Vesna Samardžija