Masovna imunizacija na teritoriji Sremske Mitrovice (Video)

Po broju vakcinisanih građana Sremska Mitrovica jedan je od lidera u Republici Srbiji, a cifra onih koji su primili prvu dozu vakcine u gradu na Savi premašila je 15.000. Masovna imunizacija danas je startovala i na više punktova u sremskomitrovačkim selima i za sada se odvija bez problema.

Prvu dozu vakcine danas je u Sremskoj Mitrovici na punktu u Poslovno sportskom centru “Pinki” primila i Nataša Kesić, 15.000 Mitrovčanka. Osim na ovoj lokaciji vakcinacija se od današnjeg dana sprovodi i na punktovima u seoskim zdravstvenim ambulantama.

Sremska Mitrovica je jedan od dva grada u Srbiji u kojem je danas startovala masovna imunizacija građana bez prethodne prijave za vakcinaciju na portalu eUprava. Meštani mitrovačkog sela Jarak su vrlo zadovoljni što im se na taj način olakšao sam proces vakcinacije.

Prema rečima Miroslava Jokića, rukovodioca stručno-operativnog tima za imunizaciju u Sremskoj Mitrovici, svi punktovi na raspolaganju imaju dovoljno vakcina i za sada se imunizacija odvija bez poteškoća.

Kako bi se vakcinisali građanima Sremske Mitrovice i pripadajućih sela potrebno je da poseduju samo ličnu kartu, a prednost će imati lica starija od 60 godina.

Danka Tufegdžić