Vakcinacija sportista u Mitrovici (Video)

Fudbalski klub „Radnički“ prvi je sportski klub u Sremskoj Mitrovici koji je organizovao svoje igrače da se vakcinišu protiv virusa korona. Vakcinacija je obavljena na punktovima u Poslovno sportskom centru „Pinki“, a prema rečima mladog desnog beka crveno – belih Vladimira Ilića vakcinacija je preventivni potez kako bi se sprečilo i eventualno duže odsustvo sa terena.


Prema rečima doktorke Slavice Knežević Tankosić iz sremskomitrovačkog Doma zdravlja vakcinacija fudbalera je prošla u najboljem redu, a preporka je da na dan kada prime vakcinu treniraju nešto smanjenim intenitetom.


Zainteresovanost Mitrovčana za vakcinacijom je i dalje na zavidnom nivou, vakcinu je za nešto više od mesec dana primilo 11.000 građana, dok je revakcinisano više od 6.000 lica.

U hali „Pinki“, gde je postavljeno pet punktova, na kojima radi isto toliko lekara i medicinskih sestara, kao i volontera koji se bave popunjavanjem formulara, pored fudbalera danas su prvu dozu vakcine primili i zaposleni u Brodogradilištu „Vahali“ i kompniji „Eaton“, dok su revakcinisani radnici Mnistarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici.

Danka Tufegdžić