Uzgoj nojeva (Video)

Porodica Aleksić iz Novog Slankamena već sest meseci u svom domaćinstvu odgaja muzjaka i zenku noja. Iako deluju kao odrasli par, Romeo i Julija kako su ih Aleksići nazvali stari su tek šest meseci. Većinu vremena provode u prednjem dvorištu kuće pa su postali atrakcija za slankamence i prolaznike.

Na vratima domaćinsta Aleksić iz Novog Slankamena nesvakidašnji doček. Romeo i Julija, dva noja stara nešto više od šest meseci deo su porodičnog gazdinstva. Prolaznici zastaju i zagledaju, a Romeo i Julija, već prilagođeni na seoske uslove, dalje od svog dvorišta ne odlaze.

Ovaj par sasvim je slučajno postao deo porodice Aleksić, pripitomljeni i kako kažu gazde pomalo razmaženi, svoj prostor ne vole da dele sa ostalim životinjama a hranu biraju, omiljena im je ona namenjena ćurkama.

Prilagođeni na porodičnu atmosferu ovaj par nojeva vreme provodi isključivo sa najstarijim domaćinima koji ih hrane i neguju, u početku dok su bili manji bilo je lako a sada kada su porasli kazu Aleksići mnogo je teze ispratiti njihove svakodnevne potrebe. 

Željka Mijalčić