Uticaj epidemijskih mera na mlade (Video)

Uskoro će biti punih godinu dana od proglašavanja pandemije izazvane korona virusom u našoj zemlji. Kao društvo bili smo izloženi novim pravilima i merama koje smo morali ispoštovati radi bezbednosti  i zdravlja. Najpodložniji tim promenama bili su naši mladi, ali kako kažu naši sagovornici, mladi jesu bili najpodložniji, ali i najprilagodljiviji.

Uvođenjem bezbednosnih mera po pitanju javnog zdravlja među najpogođenijim bili su mladi. Kakav je uticaj bio na raspoloženje mladih, naša sagovornica Rumljanka Bojana Spajić, smatra da je to individualna stvar.

Kako su obrazovne ustanove pretrpele najviše promena,najmlađi su se najbolje pokazali i prilagodili ovim promenama. kaže pedagog u Osnovnoj Školi “Zmaj Jova Jovanović” u Rumi.

Naši sagovornici ističu da je ova godina samo pokazala veliku moć prilagođavanja mladih novim situacijama. Ali od početka vakcinizacije građana, mladi se nadaju da će se pored zdravlja poboljšati i društveni život, i da će se nakon toga slobodnije vratiti društvenim aktivnostima koje su uživali i pre pandemije.

Slavica Zec