Uspešan vikend za atletičare “Srema”

Preuzeta fotografija

Proteklog vikenda u Beogradu održano je Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke u dvorani na kojem su atletičari AК “Srem” iz Sremske MItrovice osvojili dve srebrne medalje.

Prvog dana prvenstva u disciplini skok motkom za seniorke Sanja Veselinović je osvojila srebrnu medalju rezultatom 2,90m. Sanja je, inače, student treće godine fakulteta za sport u Novom Sadu pa zbog brojnih obaveza trenira u smanjenom obimu, ali ipak uspeva da ostane na nivou potrebnom za postolje na prvenstvu Srbije.

Drugog dana u dinamičnoj trci na 3000m Aleksandra Кostadinović takođe osvaja srebro i to novim ličnim rekordom koji sada iznosi 10:25,45 i pored toga što se nije posebno spremala za dvoranu. Pobedila je odlična Кatarina Milosavljević, dok je bronzana bila Slađana Stamenković, obe iz “Crvene zvezde”.

Vrlo dobar je bio i Mirko Mauna koji je nastupao u trkama na 1500m i 3000m i zauzeo šestu poziciju, rezultatima 4:04, 45 i 8:37, 95. Oba ova rezultata su Mirkovi novi lični rekordi i on, iako je ovo njegova prva godina nastupa u seniorskoj konkurenciji, pokazuje da je vredno radio tokom zime te da će se sa njim morati računati i u ovoj konkurenciji. Anja Lajić je u disciplini troskok bila sedma rezultatom 11, 66m.

Danka Tufegdžić