Rekonstrukcija puteva (Video)

Lokalno rukovodstvo opštine Šid vodi politiku ravnomernog ulaganja u gradsku i seoske sredine. Dokaz te politike jeste i proijekat sa kojim se opština Šid prijavila na konkurs Uprave za kapitalna ulaganja na kojem su obezbeđena sredstva za rekonstrukciju ulica u naseljenom mestu Kukujevici.

Meštani naseljenog mesta Kukujevci već neko vreme imaju problem sa asfaltom. Kako kažu, stari i dotrajali asfalt je nekoliko puta bio krpljen i prevlačen slojem novog, ali to nije imalo previse efekta, jer su se rupe iznova otvarale. Oni ističu potrebu za novim asfaltom, pre svega zbog bezbednosti na putu, te podržavaju ulaganja u ulice njihovog sela.

Potreba meštana sela Kukujevci, kao i onih koji kroz to selo prolaze svakodnevno, prepoznata je kako na lokalnom, tako i na pokrajinskom nivou. Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, uručio je ugovor za realizaciju infrastrukturnih projekata predsedniku opštine Šid, Zoranu Semenoviću. Radovi na rekonstrukciji trebalo bi da počenu ove godine.

Izvođač radova biće izabran putem javne nabavke, a administracija Pokrajinske vlade, preko Uprave za kapitalna ulaganja učestvovaće u odabiru izvođača, te izvršenju ugovora. Ovaj projekat od izuzetnog je značaja za opštinu Šid, kako zbog same rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture, tako i zbog poboljšanja uslova života građana.

Sofija Matić