Poslednjih nekoliko godina uslovi za mlade poljoprivrednike su sve bolji, ali život i rad na selu podrazumeva zalaganje i trud celokupne porodice. Olakšavajuća okolnost je spremnost roditelja da pomognu i podrže svoju decu u radu na selu. Tako i porodica Radovac iz Dobrinaca, na inicijativu svog sina, se od prošle godine bavi ovčarstvom.

Porodica Radovac iz Dobrinaca pionir je u uzgoju ovaca. Ideja o uzgoju ovaca, kako kažu naši sagovornici, potekla je iz želje njihovog sina Miloša, da ostane na selu i da se bavi poljoprivredom i ovčarstvom. U svom matičnjaku poseduju 60 grla ovaca i jaganjaca, a cilj im je kako kažu da imaju od 80 do 100 grla vrhunskog kvaliteta. 

Radovci ističu da su veoma ponosni na svog sina, koji je odlučio da ostane na porodičnom imanju, i da su oni tu, spremni da pomognu koliko god mogu.

 Porodica Radovac se bavi poljoprivredom i stočarstvom. Kako kažu cilj im je da njihova grla ovaca budu vrhunskog kvaliteta, zbog čega posebnu pažnju posvećuju i njihovoj ishrani. U odgoju ovaca koriste žitarice koje sami uzgajaju poput kukuruza, ječma, sojine sačme, stočnog graška.

Naš sagovornici ističu da se vredan trud isplati, da nije tesko gajiti ovce, ali kako navode, nadaju se boljim uslovima plasman u buduće, ali s obzirom na stanje u državi izazvane pandemijom, oni su izuzetno zadovoljni proteklom godinom. Savetuju svim mladim poljoprivrednicima, koji se ne plaše vrednog rada, da samo budu uporni i istrajni u svom poslu.

Slavica Zec