Lepo vreme u februaru omogućilo je nastavak radova na realizaciju jedne od kapitalnih investicija na području rumske Opštine, a reč je o projektu rekonstrukcije ulica 15. Maj i 15. Avgust.

Temperature u plusu i povoljne vremenske prilike omogućile su izvođaču radova da nastavi sa rekonstrukcijom ulice 15. avgust u Rumi. Građani kažu da su zadovoljni što se radi i da se nadaju da će sve biti u roku završeno.

Da će rok biti ispoštovan veruju i nadležni, s obzirom na to da dinamika radova se poštuje, a i vreme ide na ruku. Predsednik Opštine Ruma podseća da je ovo jedan od najvećih projekata za rumsku opštinu za prošlu i ovu godinu, uz napomenu da se radi i zamena podzemnih instalacija koja u velikoj meri do sada završena.

Osim zamene instalacija radi se i na potpunom uređenju ivičnjaka, slivnika, trotoara, kolskih prilaza, zelenih površina i kolovoza.

Kako smo se uverili na licu mesta, radovi na rekonstrukciji ulice 15. Avgust se obavljaju, a mehanizacija je na terenu. Ono što sledi jeste betoniranje trotoara, a nadležni se nadaju da će se ispuniti prognoze meteorologa o lepšem vremenu, te da će radovi ići i brže od planiranih. Podsetimo i na to da je za ovu namenu opština iz svog budžeta izdvojila 120 miliona dinara, a da je realizacija projekta sufinansirana od stane Uprave za kapitalna ulaganja u iznosu od 200 miliona dinara. Predviđen rok za završetak radova je jul 2021. godine.

Vesna Samardžija