Alternativni pravac (Video)

Do pre desetak dana meštani Golubinaca do Stare Pazove stizali su za najviše deset minuta, dok je sada taj put je utrostručen, zbog radova na izgradnji nadvožnjaka između Golubinaca i Stare Pazove. Nezadovoljni ponuđenim altrenativnim pravcem preko Inđije, meštani Golubinaca organizovali su proteste sa zahtevom da im se obezbedi adekvatno rešenje.

Put Stara Pazova Golubinci, u Ulici Ćirila i Metodija, zatvoren je zbog radova na izgradnji nadvožnjaka. Altrenativni put koji postoji preko Inđije i Ljukova koji je određen projektom, je suviše dugačak, jer povećava razdaljinu sa 7 na 19 kilometara, kažu meštani.

U dva navrata do sada meštani Golubinaca su se organizovali i održali proteste na kojima su izrazili svoje neslaganje i zahtevali da bude obezbeđen adekvatan putni pravac.

Kako je i za druge medije rekao predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, najavljeno  je i drugo rešenje, odnosno uređenje letnjeg puta koji vodi do susednog vojačkog puta, čim to vremenski uslovi dozvole.

Kako saznajemo u preduzećeu “Infratsrukture železnice” projekat tehničkog rešenja alternativnog drumskog pravca u Staroj Pazovi je urađen, i dostavljen resornom Ministartsvu saobraćaja na uvid.

Nezadovoljni meštani najavaljuju i dalje proteste, a ukoliko to ne bude dalo rezutate, najavljuju  radikalizaciju protesta.

Mirjana Stupar