Vakcinisan hiljaditi Mitrovčanin (Video)

Hiljaditi Mitrovčanin vakcinisan je danas kineskom vakcinom Sinofram. Nadležni kažu da je zainteresovanost  velika. Od danas radi još jedan, šesti vakcioni punkt.  Obezbeđene su  i ,mobilne ekipe zdravstvenih radnika koji će dolaziti na kućnu adresu onih građana koji nisu u mogućnosti da dođu da li zbog bolesti ili slabe pokretljivosti, do vakcionog punkta.

Hiljaditi vakcinisani Mitrovčanin je osamdesetogodišnji Petar Šipka iz Sremske Mitrovice. Pre svega što spada u ugroženu kategoriju stanovništva veoma lako se odlučio na vakcinaciju i nada se da će se ova situacija sa korona virusom zahvaljujući vakcini brzo rešiti.

Za prva tri dana vakcinacije, dakle sa jučerašnjim danom vakcinisano je ukupno 947 građana, a kako ističe doktor Adil Elhag ispred mitrovačkog Doma zdravlja danas je predviđeno po planu da se vakciniše više od 350 građana.

Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Domom zdravlja je obezbedio i mobilne ekipe zdravstvenih radnika koji će dolaziti na adresu onih građana koji nisu u mogućnosti da dođu do određenog vakcionog punkta gde će ih i vakcinisati. Zbog velike zainteresovanosti novi vakcioni punktovi će se otvarati po potrebi, ali se i razmatra produžetak radnog vremena ambulanti od ponedeljka, ističu nadležni.

Obilaskom vakcionih punktova gradonačelnica Sremske Mitrovice je istakla da su Mitrovčani itekako shvatili značaj vakcine u borbi protiv korona virusa, da je zainteresovanost velika, te da je  danas vakcinisan  i hiljaditi građanin Mitrovice.

Svaki građanin koji dođe na vakcioni punkt biće vakcinisan,ukoliko prođe lekarski pregled,  ističu nadležni. Pored 5 dobro poznatih vakcionih punktova, od danas je u sistem za vakcinaciju stavljena i 6. zdravstvena ambulanta u ulici Đure Daničića 96. Radno vreme ambulanti i tokom vikenda je  od 8 do 15 časova.

Danijela Đaković