U Mitrovici topli stanovi (Video)

Grejna sezona u Sremskoj Mitrovici za sada protiče bez poteškoća, a iz Javnog komunalnog preduzeća „Toplifikacija“ kažu da su spremni za najavljeni hladni talas i da ne očekuju probleme u isporuci toplotne energije.

Mitrovčanima tek predstoje hladni dani, u narednih nekoliko dana prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda maksimalna dnevna temperatura će se kretati oko nultog podeoka Celzijusove skale, dok će minimalna biti i nekoliko stepeni ispod nule, međutim grejanje nije nešto što brine porodicu Živanović.

Korisnici daljinskog sistema grejanja u Sremskoj Mitrovici od večeras će ponovo imati tople radijatore od 5 časova, pa sve do ponoći, a u zavisnosti od spoljašnje temperature, prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća „Toplifikacija“ Slavka Sladojevića, postoji mogućnost i uvođenja dvadesetčetvoročasovnog grejnog režima. Za sada za tim potrebe nema i grejana sezona u gradu na Savi se odvija bez problema.

U sistemu grejanja Javnog komunalnog reduzeća „Toplifikacija“ nalazi se oko 3. 400 stanova i blizu 80.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, što sve zajedno iznosi oko 245.000 kvadrata.

Danka Tufegdžić