U Sremu povoljnija situacija sa korona virusom (Video)

U Sremskom okrugu primećen je pad broja aktivnih i novoinficiranih slučajeva na virus Kovid 19, rečeno je na današnjem Štabu za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici. Novoobolelih slučajeva u Sremu u jučerašnjem danu je bilo 57 lica, dok je ukupan broj aktivnih slučajeva zaključno sa 11. januarom 1915 lica, što je za oko 500 manje nego od prethodnog izveštaja od petka 8. januara. U Kovid centru Opšte bolnice u Sremkoj Mitrovici hopsitalizovano je 131 lice od kojih je 9 – oro na respiratoru, dodao je zamenik direktora mitrovačke Opšte bolnice.

 U Sremskom okrugu ukupan broj aktivnih slučajeva na korona virus iznosi 1915 lica, a po jedinicama lokalne samouprave taj broj je sledeći:
Sremska Mitrovica – 564 lica, Stara Pazova – 425 lica, Ruma – 366 lica, Inđija – 244 lica, Irig – 43 lica, Šid – 137 lica, Pećinci – 136 lica.

Pad broja hospitalizovanih je primećen i u Opštoj bolnici u Sremkoj Mitrovici gde trenutno leži 131 pacijent od kojih su 102 pozitivna na korona virus, a 9 – oro na respiratoru, što je veoma pozitivno i znak da epidemijske mere daju rezultate istakao je dr Dragan Malobabić.

Mitrovačke Kovid ambulante beleže u proseku oko 250 pregleda dnevno, što je za oko 200 manje nego u prethodnom periodu. Prema rečima nadležnih i mitrovačkog Doma zdravlja juče je pregledano ukupno 230 pacijenata od kojih je urađeno 30 prvih na prijemu Opšte bolnice, i 200 kontrolnih u sedmoj i petoj zdravstvenoj ambulanti.

Da podsetimo, prošle nedelje počela je vakcinacija protiv korona virusa najugroženije kategorije stanovništva, u Domovima za stara lica u Šidu Sremskoj Mitrovici i Šidu kao ii medicinske radnike u Kovid sistemu mitrovačke bolnice. Kako je rečeno na današnjem Štabu, danas i sutra se očekuje i  vakcinacija u Domovima zdravlja u Irigu, Rumi i Pećincima, kao i u Domu za smeštaj starih lica u Banovcima i u Specijalnoj bolnici Stari Slankamen. 

Danijela Đaković