Vakcinacija u rumskom Domu zdravlja (Video)

U Rumi je u toku vakcinacija protiv korona virusa. Prve doze Fajzerove vakcine, namenjene korisnicima i zaposlenima, dostavljene su krajem prošle sedmice  Gerontološkom centru “Srem”, a juče je i u Domu zdravlja “Ruma” krenula vakcinacija zaposlenih.

Vakcinacija protiv virusa Kovid 19  je dobrovoljna i preporučena, ali nije obavezna, svako ko je dao pismenu saglasnost da želi da se vakciniše Fajzerovom vakcinom može doći na vakcinaciju.

Kada je reč o Domu zdravlja “Ruma” prioriteti su oni koji rade u Kovid ambulantama, na uzorkovanju metarijala, rentgen tehničari koji su u kontaktu sa obolelima, a potom i svi ostali zaposleni u Domu zdravlja. Nakon tri sedmice prima se još jedna doza vakcine, tako da će se vakcinisanje u Gerontološkom centru i rumskom Domu zdravlja obavljati i krajem januara i početkom februara.

Dobra vest je da se epidemiološka situacija u rumskoj opštini popravlja. 

U Kovid ambulanti kažu da je reč uglavnom o lakšoj simptomatologiji, stoga je značajno i smanjen broj pacijenata koji se upućuju ka višim nivoima zdravstvene zaštite, tj. Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Vesna Samardžija