Vakcinacija medicinskih radnika Doma zdravlja (Video)

U drugoj zdravstvenoj ambulanti u Sremskoj Mitrovici danas je počela vakcinacija medicinskih radnika mitrovačkog Doma zdravlja, protiv virusa Kovid 19.  Među prvima koji su primili vakcinu jeste direktorica Doma zdravlja dr Miroslava Ševo i načelnik Opšte medicine Doma zdravlja dr Adil Elhag.

75  medicinskih radnika mitrovačkog Doma zdravlja koji se prijavio za vakcinaciju, danas je primilo Fajzerovu vakcinu protiv korona virusa. Pored direktorice Doma zdravlja dr Ševo, među prvima vakcinu je primio i načelnik Opšte medicine Doma zdravlja dr Adil Elhag, te iskazao važnost vakcinacije za celokupno zdravlje stanovništva.

Iz regionalnog Zavoda za javno zdravlje napominju da vakcina ima dovoljno i da stižu svakodnevno nove doze, te ističu da sistem funkcioniše veoma dobro. Kako je istakla dr Jandirć Kočić, primećeno je veoma veliko interesovanje medicinskih radnika ali i građanstva za vakcinaciju. 

Kako je rečeno, za sada je prijavljeno 75 radnika koja nisu bila obolela od virusa Kovid 19, dok je određeni broj bio pozitvan na ovaj virus ili imaju neke kontraidikacije, autoimunu bolest ili karcinom.

Danijela Đaković