Krediti za đake tekstilnog smera (Video)

Srednja Škola dr Đorđe Natošević pružio je mogućnost đacima tekstilnog smera, odnosno modnog krojača, kredit preko banke. Kredit je moguće ostvariti uz dokumentaciju u koju spada obrazac iz škole za kredit i ugovor o zaposlenju koji se potpisuje sa potencijalnim poslodavcem.

Novac koji preko kredita đaci SŠ DR Đorđe Natošević u Inđiji dobiju najčešće preusmeravaju za kupovinu neophodnog materijala za školovanje ali i za fakultetsko obrazovanje.


Prva isplata novca počinje u decembru i on se isplaćuje kvartalno, u decembru se isplaćuje oktobar i novembar i tako sve do letnjeg raspusta kada se privremeno obustavlja isplata. Ono što je važno za kredite je da se oni obnavljaju svake godine.

Potencijal đaka smera modni krojač prepoznaju i firme kod kojih se obavlja praktična nastava, iako nije bilo lako naći poslodavca koji će garantovati zaposlenje škola je uspela da savlada i ovu prepreku.

Na mesečnom nivou banka na osnovu kredita uplaćuje nešto više od 5.000 dinara đacima. Oni takodje imaju pravo na kartice za podizanje novca koje ne plaćanje, kao i besplatno održavanje računa.

Željka Mijalčić