Imunizacija stanovništva (Video)

Imunizacija stanovništva vrši se i u Domu zdravlja Opštine Irig, prema podacima koje smo mi dobili, u jučerašnjem danu pristiglo je 200 doza vakcina, tim povodom vakcinisano je 60 osoba, dok je danas u planu za vakcinaciju bilo 140 osoba. Takođe zbog osetnog broja pada obolelih i značajno poboljšane epidemiloške situacije u Opštini Irig, Kovid ambulanta ima promenjeno radno vreme.

Imunizacija stanovništva protiv korona virusa, odvijala se u popodnevnim časovima i u Domu zdravlja Opštine Irig, tačnije u punktu namenjenom za vakcinaciju. Proverili smo kakvo je mišljene Irižana o vakcini, naročito onih koji do sada nisu imali prilike da se vakcinišu.

Kako navode iz Opštine Irig prijavljivanje za vakcinaciju vrši se preko portala e-uprave, dok se Imunizacija se sprovodi davanjem dostupnih vakcina, više inostranih proizvođača. Kako ističu iz Opštine Irig danas je za imunizaciju građana pristiglo 200 vakcina.

Kovid ambulanta u Irigu radi od 7 do 15 časova radnim danima,  subotom od 7 do 12h, dok je nedelja neradna. Razlog je osetan pad broja pregleda i značajno poboljšanje epidemiološke situacije. 

Kristina Vereš