Filip Grković prvorođena beba u Rumi u 2021. (Video)

2021. godina nije mogla početi radosnije za porodicu Grković iz Putinaca. Oni su ove godine bogatiji za još jednog člana – Filipa.  Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić posetio je danas porodicu Grković kako bi im uručio tradicionalne poklone koje lokalna samouprava svake godine daje za prvorođenu bebu u rumskoj opštini.

Filip Grković iz Putinaca prvorođena je beba u u rumskoj opštini. Filip je rođen 2. januara 2021. godine u Sremskoj Mitrovici. 

Opština je prvorođenu bebu nagradila sa 50.000 dinara,a uručen je i poklon paket u vrednosti od 15.000 dinara. Paket sadrži prenosivi krevetac i njihalicu koji su kupljeni  u dogovoru sa majkom Draganom koja sa mužem živi i trogodišnjom ćerkom Anom živi u porodičnoj kući u Putincima. Rođenje deteta uvek je radost u kući, kaže Filipov deda.

Poklone je danas zajedno sa saradnicima porodici Grković uručio predsednik Opštine Ruma Sladjan Mančić.

Osim pomoći prvorođenoj bebi i jednokratne pomoći za rođenje deteta, predsednik Mančić je podsetio i na druge mere populacione politike poput besplatnog vrtića, besplatnih udžbenika za osnovce, naknada za nezaposlene porodilje, sufinansiranje vantelesne oplodnje.

Vesna Samardžija