5 punktova za masovnu vakcinaciju (Video)

Masovna imunizacija protiv virusa Covid 19 biće sprovedena na pet punktova na teritoriji grada Sremska Mitrovica. Kako je rečeno od nadležnih zaduženih za plan vakcinacije, grad će spremno dočekati masovnu imunizaciju, koj se očekuje u narednom periodu.

Grad Sremska Mitrovica sa 5 punktova spremno dočekuje masovnu imunizaciju protiv virusa Covid 19. Kako savetuju lekari iz mitrovačkog Doma zdravlja vakcinu mogu primiti samo zdrave osobe. 

Na svakom punktu biće dežurne 3 ekipe koje čine lakar i medicinska sestra,koji će obavljati vakcinaciju, a kako kažu dnevno na svakom punktu može biti vakcinisano oko 100 građana. Na 5 punktova svi zainteresovani građani će moći da se vakcinišu, a to su:

  1. Prva zdravstvena ambulanta – ulica Dušana Popoovića 26
  2. Druga zdravstvena ambulanta – Petra Preradovića 2
  3. Treća zdravstvena ambulanta – Promenada 1 
  4. Zdravstvena stanica Laćarak  – 1. Novembra 239
  5. Zdravstvena stanica Mačvanska Mitrovica – Mačvanski kej 49

Do sada vakcinacija najrizičnijih kategorija stanovništva vršena je fajzerovom vakcinom, a kako kažu iz Zavoda za javnoo zdravlje u Sremskoj Mitrovici uskoro očekuju i dolazak ruske vakcije Sputnjik. Pitali smo nadležne u čemu je razlika između ove dve vakcine?

Kako je već poznato, svi građani koji žele da se vakciniši protiv korona virusa to mogu da urade putem Portala eUprave, a od danas u 8 sati počeo je sa radom i kol centar gde građani pozivom na broj 0800 – 222 – 334 mogu da se prijave za vakcinaciju. Kako su istakli nadležni vlada veliko interesovanje, a do danas se prijavilo preko 150.000 građana Srbije putem eUprave.

Danijela Đaković