Predsednik Vučić obišao gazdinstvo Matić u Golubincima (Video)

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić obišao je danas poljoprivredno gazdinstvo porodice Matić u Golubincima, naseljenom mestu staropazovačke Opštine. Porodica Matić već 20 godina bavi se proizvodnjom duvana i jedni su od najvećih proizvođača u ovom delu Srema. Duvan domaće proizvodnje koji Matići proizvode otkupljuje kompanija Japan Tobacco International i ovo je jedno od 247 gazdinstava sa kojima pomenuta japanska kompanija sarađuje.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić. predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, predstavnici kompanije Japan Tobacco International i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović obišli su proizvođača duvana Dejana i Savu Matića koji se već 20 godina uspešno bave proizvodnjom duvana. Na 35 jutara zemlje Matići tokom sezone poskidaju i do 2 dve tone po hektaru duvana koji nakon toga smeštaju u pet velikih sušara.

Opština Stara Pazova ove godine kroz agrarni budžet predvidela je 10 miliona dinara, 200 gazdinstava dobilo je nepovratna sredstva što je u proseku po 50 hiljada dinara po domaćinstvu. I naredne godine nastaviće se sa podrškom poljoprivrednim proizvođačima medju njima i duvandžijama.

 

Dobrom saradnjom sa kompanijom Japan Tobacco International i širenjem mreže proizvođača, porodica Matić jedno je od poljoprivrednih domaćinstava koje ostvaruje rekordnu proizvodnju duvana na našim prostorima, a koja je deo duvanske proizvodnje japanske kompanije istakao je predsednik Vučić i dodao da smo daleko poznati kao proizvođači kvalitetnog domaćeg duvana.

Željka Mijalčić