Povećan broj pregleda (Video)

Povećan broj pregleda pacijenata sa simptomima Korona virusa zabeležen je u svim Kovid ambulantama u Sremu. Oko polovine od ukupno testiranih građana pozitivno je na Kovid 19, a sve Kovid ambulante rade u pojačanom sastavu lekarskih ekipa, svakog dana i vikendom.


Prethodnog dana u tri kovid ambulante Staropazovačkog doma ukupno je pregledano 248 pacijenta sa simptomima virusa Kovid 19.

Od ukupnog broja pregledanih skoro polovina je testirana, i u većini slučajeva radi se o blažoj kliničkoj slici. Inače u Staroj Pazovi u tri kovid ambulante svakodnevno radi šest lekarskih ekipa.

U rumskoj Kovid ambulanti juče je obavljeno 212 pregleda pacijenata, od čega je 138 prvih pregleda, i 77 lica jetestirano na Korona virus.

U Kovid ambulanti u Šidu tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 125 pregleda, od čega je 93 prvih pregleda. Tendencija opadanja broja pacijenata stagnira, tokom ove nedelje u šidskoj Kovid ambulanti obavljan je gotovo jednak broj pregleda na dnevnom nivou.  
U dve inđijske Kovid ambulante juče je pregledano 204 pacijenta sa simptomima korona virusa. U ovoj sremskoj opštini zabeležen je nešto manji broj prvih  u odnosu na kotrolne preglede nego pretodnih dana, Boljoj organizaciji rada doprinelo je otvaranje ambulante Kovid 2.

U Opštini Irig juče je pregledano 60 pacijenata sa respiratornim tegobama, od toga je 40 prvih pregleda, a testirano je 27 Irižana, od kojih je pozitivno bilo 7. U iriškoj Kovid ambulanti radnim danom rade dve, a vikendom jedna lekarska ekipa. Oko 300 pregleda zabeleženo je juče u dve mitrovačke kovid ambulante.

U pećinačkoj Kovid amnulanti juče je urađeno 106 pregleda pacijenata, od čega 60 prvih pregleda, a od 50 testiranih 21 lice pozitivno je na korona virus.